Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

reserveer Kijk, ik zweef!

Inhoud:

De kinderen ontdekken wat het is om een zwevend leven te hebben in het Internationaal Ruimtestation. Vooral de praktisch kant om dagelijks dingen te doen, zoals slapen, douchen en naar het toilet gaan, lijken grappig, maar laat toch zien hoe ongewoon handig zwaartekracht wel is voor ons leven. Daarnaast leren ze over de grootte en de afstanden van de Aarde en de Maan, en vooral hoe lang het duurt om naar de Maan te vliegen met een ruimtetuig. Volgende thema’s komen hierbij aan bod: astronauten, satellieten, raketten, Aarde en Maan.

Formaat: PRESENTATIE interactief + BEZOEK telescoop

Doelgroep: 3e kleuterklas

Gelieve niet met jongere kinderen te komen AUB. Dank u.

Duur 1,5 uren

Maximale groepsgrootte: 20 leerlingen

Kostprijs: € 4 per leerling

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

reserveer Gaan slapen en opstaan

Inhoud:

Sommige kleuters vragen zich wel eens af waarom ze moeten slapen wanneer het donker wordt en opstaan als de Zon opkomt. Zit het mysterie van Zon en de Maan hierachter? Waarom dat je de Zon nooit ziet als het donker wordt is nog te begrijpen, maar kan je de Maan echt niet overdag zien? En waarom verandert Janneke Maan altijd van gestalte? Die kijkt toch niet rond zeker? Hoe zit dat met die bollen in de hemel en wie geeft er nu wel of niet licht? Allemaal vragen die ze interactief zelf kunnen achterhalen tijdens dit bezoek. Volgende thema’s komen hierbij aan bod: Zon, Aarde en Maan.

Formaat: 3D-PRESENTATIE + BEZOEK telescoop

Doelgroep: 3e kleuterklas

Gelieve niet met jongere kinderen te komen AUB. Dank u.

Duur: 1,5 uren

Maximale groepsgrootte: 20 leerlingen

Kostprijs: € 4 per leerling

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

reserveer  Het grote planetenspel

Inhoud:

De kinderen maken op een leuke manier kennis met de planeten van ons zonnestelsel.  In de lokalen van onze sterrenwacht hebben we namelijk hele speciale planeten verstopt, die de kinderen moeten zoeken. Geleidelijk aan maken we zo samen ons eigen zonnestelsel en gaan we op zoek naar het antwoord op heel wat vragen. Wat voor iets is onze Zon? Wat maakt Venus zo speciaal? Is Mars echt rood? En vanwaar komen die ringen rond Saturnus? De Zon, de Aarde en de Maan krijgen extra aandacht. Een leuke en activerende activiteit voor uw klas! 

Formaat: interactieve zoektocht + bezoek telescoop

Doelgroep: 3e kleuterklas

Gelieven niet met jongere kinderen te komen AUB. Dank u.

Duur: 1,5 uren

Maximale groepsgrootte: 20 leerlingen

Kostprijs: € 4 per leerling