Welkom!

Deze community is voor alle enthousiastelingen die meer willen weten over spectrografie. Stel vragen, zoek samen naar antwoorden en deel je resultaten over deze mooie hobby.

1

Hoe dit forum werkt

Op
De Baets Ruben
op 15/12/16 09:175.452 weergaven

Er is een beetje verwarring hoe het forum werkt - een klein woordje uitleg. 

Het forum heeft 3 modii: Discussie, Vraag & Link. Als je een nieuw onderwerp stert in de rechterbovenhoek, kan je deze keuze maken.

Discussie is zoals het klassieke forum : een onderwerp met tal van reacties in chronologische volgorde. Dit is ook de standaard-keuze. Deze modus kan je gebruiken om over een onderwerp van gedachten te wisselen. Op individuele posts kan niet gereageerd worden. Ideaal voor bespreking van resultaten en algemene discussies.

"Vraag" omvat echt een vraag-antwoord, en kan gebruikt worden voor vragen waar je een oplossing voor zoekt. In deze modus kunnen er antwoorden gegeven worden, en kunnen er reacties op elk antwoord geplaatst worden. Deze reacties zijn evenwel beperkt in vorm (geen images in reacties op antwoorden). Uiteindelijk kan de vraagsteller (of iemand anders) een bepaald antwoord als "DE oplossing" aanduiden indien dit van toepassing is. Deze modus is niet bedoeld om te discussiëren over resultaten, maar omvat echt praktische zaken als "mijn lijnen zijn onscherp" of "hoe kan ik met Bass X of Y doen". Een voorbeeld van zo'n forum is  http://stackoverflow.com

Tenslotte is er ook een "Link", om interessante links naar andere pagina's te posten. 

Veel succes!


1

Een aantal beperking in de werking van het forum hebben ook een weerslag op wat en hoe je kan reageren. Te veel beperkingen ontmoedigen mensen om deel te nemen, daarom dring ik aan op een zo flexibel mogelijke omgeving. Een forum moet beheerd worden, natuurlijk, en gebruikers moeten zich respect vol gedragen, maar wie wil reageren zou dat moeten kunnen doen met een zo groot mogelijke technische vrijheid (voeg foto's toe wanneer men dat nodig acht, antwoord of reageer zelf op reacties op je eigen vraag en dat zonder beperkingen,...) tenzij er goede technische redenen zijn.

Verder vind ik dit forum zeer geslaagd en mooi.

Doe zo voort !0

Verhoeven Vincent

--Verhoeven Vincent--
5054
|402
Lokeren, België
--Verhoeven Vincent--


Verhoeven Vincent
Op16/12/16 15:10

Ik ga akkoord met de redenering van Stefan.


Voeg een reactie toe

Blijf geïnformeerd

Over deze community

Welkom op het Spectroscopieforum:
het Forum van de werkgroep Spectroscopie van de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien.

Hier vind je o.m. overleg en technische vragen. Je kan hier ook terecht voor hulp en suggesties.
Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

10 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 15/12/16 09:17
Gezien: 5452 tijden
Laatst bijgewerkt: 8/06/19 21:38