Gentster jeugdcursus 2020

Wat?

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud en interesseer je je in alles wat te maken heeft met sterrenkunde? Wil je graag meer te weten komen over de sterren, zwarte gaten, ruimtevaart, aliens, astrofotografie en nog zo veel meer? Dan moet je zeker naar de Gentster jeugdcursus komen!

In de vijf lessen krijg je een stevige basiskennis en zullen we proberen een antwoord te geven op al je sterrenkundige vragen! Je ontvangt hand-outs zodat je goede notities kan nemen tijdens de lezingen. Natuurlijk gaan we niet alleen stilzitten: er worden ook quizjes gehouden en iedereen lanceert zijn eigen waterraketje!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Extremen in het heelal

  • Telescopen en waarnemen + waarnemingsavond

  • Buitenaards leven

  • Ruimtevaart + bouwen waterraketjes

  • Evolutie van de sterrenkunde

 Als je deelneemt aan de jeugdcursus ben je ook onmiddellijk lid van de sterrenwacht en de Gentsters. Je bent dus meer dan welkom op onze bijeenkomsten, waar we al eens dieper in de materie durven gaan of gewoon een plezant spel spelen. Tussen de jeugdcursus en de gewone bijeenkomsten is er een halfuurtje pauze om te eten. Na de laatste les krijgt iedereen een officieel certificaat en worden de waterraketjes ceremonieel afgeschoten.

Wanneer?

De lessen gaan elke week door de zaterdag van 15u30 tot 17u30, met de eerste les op 22 februari. Op 22 februari en 7 maart kunnen jullie ook de gewone bijeenkomst meevolgen, die dan van 18u00 tot 20u00 is. Als het weer het toelaat wordt er ook een waarnemingsavond georganiseerd, dat wordt dan te gepasten tijde gecommuniceerd. Op de laatste les (21 maart) worden jullie sowieso van 15u30 tot 20u00 verwacht, want na de les volgt onmiddellijk de diploma-uitreiking en het lanceren van jullie zelfgebouwde waterraketjes.

Alle data kunnen ook teruggevonden worden op onze kalender.

Inschrijven

Inschrijven 

Met eventuele vragen kan u ook altijd terecht bij JVSGentster@gmail.com.